گفتگوی «اردوغان» و «بایدن» درباره اف-۱۶-راهبرد معاصر
پیروزی ترامپ رسما تایید شد افزایش قربانیان ترور ماگدبورگ آلمان به ۶ نفر واکنش ترامپ به استعفای ترودو: کانادا باید ایالت ما شود نتانیاهو: تهدید ایران همچنان وجود دارد / ما برای اتفاقات بعدی آماده خواهیم بود اندونزی به عضویت کامل بریکس درآمد دیدار سفیر ایران در تاجیکستان با عراقچی پیش از سفر پزشکیان اقدام مهم تحریر الشام در حرم حضرت زینب ممانعت ترامپ از استرداد شهروند ایرانی از ایتالیا نخست وزیر کانادا استعفای خود را اعلام کرد هشدار انصارالله به نقش‌آفرینان در فعالیت‌های جاسوسی علیه یمن ترامپ: می‌توانیم با چین کنار بیاییم بغداد الیوم: چند تیپ تحریر الشام تدابیر امنیتی شدیدی را برای حفاظت از سفارت ایران آغاز کردند علی‌اف: مقصر فاجعه سقوط هواپیما، روسیه است / خواستار مجازات مجرمان هستیم رویترز: آمریکا برخی محدودیت‌ها علیه سوریه را لغو می‌کند واکنش سفارت ایران به حمایت یک نماینده پارلمان انگلیس از ترور سردار سلیمانی

گفتگوی «اردوغان» و «بایدن» درباره اف-۱۶

دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه از رایزنی امروز میان رؤسای جمهور ترکیه و آمریکا درباره جنگنده‌های اف-۱۶ و پیوستن سوئد به ناتو خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۹ - ۱۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 09
کد خبر: ۱۹۳۵۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ دفتر ریاست جمهوری ترکیه امروز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه در تماس تلفنی با جو بایدن همتای آمریکایی خود در خصوص موضوع جنگنده‌های اف- ۱۶ و درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو بحث و تبادل نظر کرد.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه در این ارتباط آمده است: اردوغان و بایدن توافق کردند که در نشست ناتو با یکدیگر دیدار و در مورد روابط دو کشور و برخی از موضوعات مهم برای طرفین گفتگو کنند.

از دیگر موضوعات مهم در این رایزنی تلفنی، گفتگو درباره روند عضویت کامل ترکیه در اتحادیه اروپا بود.

یک روزنامه آمریکایی پیشتر اعلام کرده بود که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در انتظار موافقت کنگره برای فروش جنگنده‌های اف -۱۶ به ترکیه، به شرط موافقت آنکارا با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو است.

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گفت که موافقت کنگره آمریکا با قرارداد فروش جنگنده‌های اف -۱۶ به ترکیه، به موافقت آنکارا با پیوستن فنلاند و سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مشروط شده است.

این در حالیست که ترکیه با متهم کردن سوئد به پناه دادن به گروهک‌های مخالف دولت آنکارا، از سال گذشته مانع پیوستن این کشور به ناتو شده است.

انتقاد سوئد از دولت ویکتور اوربان در مجارستان هم باعث مخالفت‌هایی از سوی این کشور برای پیوستن استکهلم به ناتو شده است.

در ماه می‌سال ۲۰۲۲، فنلاند و سوئد به بهانه جنگ اوکراین خواستار پیوستن به ناتو شدند، اما «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در آن زمان تاکید کرد که نمی‌تواند از پیوستن این دو کشور به ناتو حمایت کند، زیرا این دو با پ‌ک‌ک همکاری دارند.

بعد از ماه‌ها کشمکش و جنجال سیاسی بین فنلاند و سوئد با ترکیه برای پیوستن این دو کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، آنکارا بالاخره با درخواست هلسینکی موافقت کرد. / الجزیره

ارسال نظر